Cursussen

De bouw verandert op vele fronten en om u als kwaliteitsbewuste en innoverende bouwer te ondersteunen, ontwikkelt en organiseert PlanGarant nuttige cursussen.

Ons cursusaanbod is er op gericht technische ontwikkelingen en (nieuwe) wet- en regelgeving toe te passen op uw dagelijkse praktijk. We laten ook zien dat veel van deze ontwikkelingen u mooie kansen bieden. Om dit effect zo groot mogelijk te maken, zijn onze cursussen kleinschalig van opzet waardoor er voldoende ruimte is voor uw eigen voorbeelden en het uitgebreid stellen van vragen.

Kijk hieronder naar het cursusaanbod en schrijf u in, er is altijd wel een cursus bij u in de buurt!

 

Vergunningvrij bouwen

Voor (ver)bouwen is meestal een omgevingsvergunning nodig. Soms is er geen vergunning nodig. Bijvoorbeeld voor gewoon onderhoud of het plaatsen van een dakkapel aan de achterkant van de woning.Op 1 november 2014 is de regelgeving voor vergunningvrij bouwen fors gewijzigd.

Lees meer

Bouwbesluit 'verbouw'

Het Bouwbesluit 2012 stelt eisen aan “het geheel of gedeeltelijk vernieuwen, veranderen of het vergroten van een bouwwerk”, ofwel ‘verbouw’.

Wat is ‘verbouw’? Volgens het Bouwbesluit 2012 is verbouw het geheel of gedeeltelijk vernieuwenveranderen of het vergroten van een bouwwerk.

Lees meer

Luchtdicht bouwen

Gezond, comfortabel, duurzaam en met de laagste woonlasten, dat is wat opdrachtgevers mogen verwachten. Luchtdicht bouwen speelt een belangrijke rol bij de gezondheid en comfort van een gebouw en de woonlasten daarvan en het voorkomen van bouwfysische problemen.

Luchtdichtheid is geen vrijblijvende zaak meer, maar wordt vastgelegd in gebouwprestaties die ook daadwerkelijk gerealiseerd moeten worden.

Lees meer

wetgeving en aansprakelijkheden (bouwrecht)

Kennis van uw rechten en plichten én van de actuele wetgeving is essentieel voor een gelijkwaardige relatie tussen bouwbedrijf en opdrachtgever.

Lees meer