Kennissessies kwaliteitsborging 2017

Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen bijna aangenomen

Minister Plasterk (BZK) heeft 16 februari jl. mogen ervaren dat er voldoende steun zal zijn voor zijn nieuwe stelsel voor het borgen van de boouwkwaliteit. Hiermee krijgen opdrachtgevers een sterkere positie en wordt de aansprakelijkheid van aannemers vergroot.

Bent u er klaar voor?

De 2de kamer geeft, naar verwachting, dinsdag 21 februari groen licht en kan de wet naar alle waarschijnlijkheid per 1 januari 2018 ingaan.

Het BouwAdvies Instituut verzorgt samen met PlanGarant een cyclus kennissessies over kwaliteitsborging, met actuele en professionele inbreng uit de praktijk. De sessies zijn niet alleen informatief, maar ook bedoeld om gericht ondersteuning te geven op organisatorische, juridische of technische vragen uit de praktijk. Aan de hand van de ervaringen die zijn opgedaan tijdens de pilotprojecten worden praktische handvatten voor opdrachtgevers en aannemers aangereikt.

Gratis infobijeenkomst

Tijdens een eerste infobijeenkomst wordt ingegaan op de actualiteit en worden de thema’s voor de komende cyclus nader toegelicht. Deze eerste bijeenkomsten zijn vrijblijvend en vinden plaats in de middag van 16:00 uur tot 18:00 uur op de volgende lokaties:

  • donderdag 23 februari in Breda, Huifakkerstraat 18. Locatie: Raab Karcher Greenworks Academy
  • donderdag 30 maart in Apeldoorn

Themasessies

De themasessies worden toegespitst op deelonderwerpen en per onderdeel verzorgd door specialisten. De volgende thema’s komen aan de orde:

  1. Aan de slag met Kwaliteitsborging (9 mei)
  2. Juridische gevolgen van de WKB (22 juni)
  3. Garanties en verzekeringen (7 september)
  4. Gebouwdossier (7 november)

Deze sessies worden gehouden in Gemert. Meer informatie en aanmelden: www.bkplus.nl, info@bkplus.nl

Kosten voor deelname aan alle sessies bedragen € 975. Separate sessies te volgen voor € 295 per onderdeel. De programma’s vinden plaats van 16:00 uur tot 20:00 waarbij in de pauze een hapje en een drankje worden geserveerd.

In de kosten zijn inbegrepen de ondersteuningsmiddagen die een maand na de sessie worden aangeboden voor het geven van praktijksupport, en het hele jaar door telefonische support.

 

Inschrijven:

Ja, ik kom naar een infobijeenkomst. Deze eerste bijeenkomst is geheel vrijblijvend en kostenloos.