wetgeving en aansprakelijkheden

Kennis van uw rechten en plichten én van de actuele wetgeving is essentieel voor een gelijkwaardige relatie tussen bouwbedrijf en opdrachtgever. In samenwerking met Blumstone Advocaten bieden wij u exclusief de mogelijkheid om uw kennis te vergroten met de cursus wetgeving en aansprakelijkheden. Deze cursus wordt op verschillende locaties in het land verzorgd.

Aan de orde komen onder andere:

  • De rol van/verhouding met de gemeente nu en straks
  • Algemene verplichtingen als aannemer, contracten en wettelijke garanties.
  • Aanpalende wetgeving (burgerlijk wetboek, o.a. i.v.m. privacy).
  • Uitleg over gebruik van koop/aannemingsovereenkomst BouwGarant.
  • Juridische voordelen voor het bouwen onder garantie. Hoe zit dat?
  • De verhouding architect-aannemer-opdrachtgever. Wie is wanneer verantwoordelijk?
  • Energielabel, energiezuinig bouwen. Kans op claims wordt groter. Verborgen gebreken.
  • Wet kwaliteitsborging. Wat gaat er veranderen voor u?

Doel:

De cursus geeft u inzicht in de basis van het bouwrecht, bouwen onder garantie, verantwoordelijkheden en de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen. Praktisch en helder zetten we de regelgeving op een rijtje waarmee u uw actuele kennis kunt toetsen.  

Voor wie:

Medewerkers die te maken hebben met nieuwe en bestaande klanten, opstellen van overeenkomsten en het afwikkelen van geschillen.

Door wie:

Een docente die deskundige is op het gebied van bouwregelgeving en als advocaat gespecialiseerd is in het bouwrecht, geïntegreerde contracten, PPS en projectfinanciering. De bijeenkomst zal gericht zijn op een directe vertaling van de theorie op de praktijk. Inbreng van eigen voorbeelden is meer dan welkom.

Groepsgrootte:

Maximaal 20 personen

Cursusmateriaal:

Tijdens de cursus ontvangt u hand-outs van de presentatie. Dit materiaal zal tevens digitaal aan u worden verstuurd.

Kosten:

Het standaard tarief bedraagt € 245,00 (excl. BTW) per persoon. Voor deelnemende organisaties geldt een gereduceerd tarief van: € 195,00 (excl. BTW) per persoon.

Locatie en tijd:

De cursussen vinden verspreid door het land plaats, zodat er altijd wel één bij u in de buurt is. De cursus start om 16:00 en duurt tot 20:00. Voor een broodje wordt gezorgd.

Inschrijven:

Via het inschrijfformulier kunt u zich inschrijven de cursus wetgeving en aansprakelijkheden. Indien u zich voor een cursus inschrijft en er is geen plaats meer, dan zullen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen.

Als u lid bent van BouwGarant en/of een uitnodiging heeft ontvangen van één van de onderstaande organisaties, geldt het gereduceerde tarief.
-------------------------------------------------------------------
Kies hieronder naar welke locatie u wilt komen.
Data voor de cursussen worden z.s.m. ingepland. Wij houden u op de hoogte via onze nieuwsbrief. Bent u nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief. Meld u dan aan via onze contact pagina.
-------------------------------------------------------------------
Algemene voorwaarden kunt u downloaden onderaan onze pagina.