datum: 14 juli 2016
onderwerp: PlanGarant

Muskathlon, door Martijn Visser

Hier volgt een reisverslag van de reis van Martijn Visser (medewerker van PlanGarant) naar Egypte en Jordanië in verband met een marathon die hij voor het goede doel Open Doors heeft gelopen.

Kijk ook voor meer informatie op www.muskathlon.com en www.opendoors.nl.

Op 27 mei was het dan zover. Na een jaar van voorbereidingen vertrokken we met een groep van 40 sporters en 10 begeleiders naar Caïro, Egypte. Daar aangekomen hadden we eerst een dag van ontspanning waarop we piramides en andere toeristische plekken bezochten. De dag daarna bezochten we de grotkerken en koptische kerken van Caïro en ’s middags hadden we een ontmoeting met kinderen en vrouwen uit het project in Egypte. Zij vertelden over hoe zij door het project van Open Doors goed onderwijs hebben kunnen krijgen en daardoor weer hoop hebben gevonden.

De dagen daarna waren zwaar. De hele groep was getroffen door de beruchte Egyptische diarree. En we moesten 2 dagen reizen met de bus door de Sinaï-woestijn. We hebben afgezien, maar konden toch ook genieten van de omgeving waardoor het volk Israël ongeveer 4000 jaar geleden is getrokken op weg naar het beloofde land. Ons afzien stond natuurlijk in geen verhouding tot wat Gods volk moest doormaken. Onderweg hebben we veel Bijbelse plaatsen mogen zien. En ook wij hebben een stukje door het land Israël gereisd. Het was maar 13 kilometer, maar door de strenge grenscontroles hebben we er 10 uur over gedaan.

Toen kwamen we aan in Jordanië. Daar zijn we in gesprek geweest met voornamelijk Irakese vluchtelingen. Zij moesten alles achterlaten, maar zij hebben hun geloof in God niet opgegeven. Hij is hun enige hoop. Zij hopen ooit weer terug te mogen keren naar hun vaderland. Die middag hebben we met ongeveer 100 kinderen een onvergetelijke sport- en spelmiddag beleefd.

Op 3 juni was de Muskathlon. Na de diarree en in de hete zon heuvel op en af was het een grote uitdaging. Maar wetende voor wie we liepen zweefden we over de stoffige wegen. Na 4 uur en 40 minuten had ik de marathon voltooid.

Twee dagen later mochten we weer veilig thuis komen.