We gebruiken cookies op deze website.

Huib van de Vrie - Accountmanager bij PlanGarant
De TIS zorg voor risicogestuurde inspecties van zowel het ontwerp als de uitvoering.
Huib van de Vrie

TIS-instrument

Vanuit het TIS-instrument werkt PlanGarant risico gestuurd. Dat houdt in dat er geen (tijdrovende, ogenschijnlijk vaak onnodige) volledige ontwerptoetsing plaatsvindt. We beoordelen welke risico’s er zijn in het bouwplan. Er worden verschillende fasen beoordeeld: voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en uitvoeringsontwerp. De inspecties van PlanGarant vinden plaats op basis van de risico’s.

Beschikbaar als:
  • Kwaliteitsborging

TIS voor jouw project

De bouwplantoets vóór de bouw is essentieel, maar is niet de enige garantie dat het bouwwerk na uitvoering ook daadwerkelijk aan de eisen voldoet. In de praktijk worden plannen gedurende de bouw vaak nog aangepast. Hierdoor is niet inzichtelijk of het gebouw bij oplevering voldoet aan de gestelde eisen. De fasegerichte werkwijze van PlanGarant loopt mee met het ontwerp- en het bouwproces. Wijzigingen in het ontwerp kunnen dus snel worden beoordeeld.

Met inspecties ter plekke controleert PlanGarant of de risico’s daadwerkelijk tot een acceptabel niveau worden gereduceerd. Zo is de kans op het voldoen aan het Bouwbesluit gemaximaliseerd. De kans op verborgen gebreken of beperkingen in de functionaliteit van het bouwwerk zijn geminimaliseerd.

Toezicht houden doet PlanGarant gezamenlijk. We bepalen met de aannemer wat hij zelf kan controleren en wat PlanGarant voor zijn rekening neemt. Bovendien controleren we alleen wat nodig is. De aannemer wordt door deze manier van werken onderdeel van de kwaliteitsborging. Dat werkt efficiënter en verlaagt de kosten aanzienlijk.

De verklaring Bouwbesluit wordt bij oplevering door PlanGarant afgegeven. Hiermee is officieel aangetoond dat een bouwwerk aan het Bouwbesluit voldoet.

 

Nijhuis Noord

PlanGarant ondersteunt Nijhuis Noord bij het de realisatie van 140 woningen in noord Nederland.
Martin van Maanen - Accountmanager bij PlanGarant
Martin van Maanen
Nijhuis bouw

Ervaringen van klanten:

Bas Verbunt - Willy Naessens

Willy Naessens

“Wij vinden het belangrijk om de veranderingen onder de Wkb in de praktijk te oefenen en niet op papier.” 

Kom met ons in contact!

Meer weten over onze kwaliteitsborging?

We hebben ons uiterste best gedaan om een goed beeld te geven van onze dienst kwaliteitsborging. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je na het lezen van alle informatie nog vragen hebt. Blijf hier vooral niet mee rondlopen, ik help je graag verder!

Huib van de Vrie Accountmanager bij PlanGarant
Huib van de Vrie
Heb je interesse? Bel, mail of WhatsApp mij op:

PlanGarant trainingen: Introductie Wkb

Keuringen en metingen

Trainingen: Introductie Wkb

Op 1 juli 2022 treedt de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit te verbeteren en introduceert onafhankelijke kwaliteitsborging. Door de Wkb verandert de rol van de gemeente tijdens het bouwproces.