We gebruiken cookies op deze website.

Martijn Visser - Technisch Toetser bij PlanGarant
We maken geen berekeningen, maar toetsen of de gemaakte berekeningen juist zijn.
Martijn Visser

Bouwbesluittoetsing

PlanGarant kan voor alle bouwplannen een Bouwbesluittoets leveren. In deze toets wordt het nieuwe, bestaande of te verbouwen gebouw getoetst aan alle aangewezen onderdelen van het Bouwbesluit. Onze Bouwplantoetsing is onafhankelijk. Om onze onafhankelijkheid te waarborgen maakt PlanGarant geen Bouwbesluitberekeningen zoals daglicht, ventilatie en EPC, maar is onze toetsing er juist op gericht om deze berekening op juistheid te controleren.

Beschikbaar als:
  • Toetsing & Beoordeling

Bouwbesluittoetsing in de praktijk

De Bouwbesluittoets vóór de bouw is essentieel, maar is niet de enige garantie dat het bouwwerk na uitvoering ook daadwerkelijk aan de eisen voldoet. In de praktijk worden plannen gedurende de bouw vaak nog aangepast. Hierdoor is niet inzichtelijk of het gebouw bij oplevering voldoet aan de gestelde eisen. Door onze fasegerichte werkwijze, vanaf het prille ontwerp tot en met de uitvoering, kunnen wijzigingen van het ontwerp tijdens de uitvoering snel worden beoordeeld.

In de Bouwbesluittoets die PlanGarant aanbiedt voor alle typen bouwwerken zijn de volgende scopes opgenomen:

  • Bouwkundig
  • Constructie
  • Brandveiligheid
  • Bouwfysisch
  • Installaties

Ervaringen van klanten:

Bas Verbunt - Willy Naessens

Willy Naessens

“Wij vinden het belangrijk om de veranderingen onder de Wkb in de praktijk te oefenen en niet op papier.” 

Kom met ons in contact!

Meer weten over onze toetsingen en beoordelingen?

We hebben ons uiterste best gedaan om een goed beeld te geven van de mogelijkheden binnen onze toetsingen en beoordelingen. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je na het lezen van alle informatie nog vragen hebt. Blijf hier vooral niet mee rondlopen, ik help je graag verder!

Huib van de Vrie Accountmanager bij PlanGarant
Huib van de Vrie
Heb je interesse? Bel, mail of WhatsApp mij op:

PlanGarant trainingen: Introductie Wkb

Keuringen en metingen

Trainingen: Introductie Wkb

Op 1 juli 2022 treedt de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit te verbeteren en introduceert onafhankelijke kwaliteitsborging. Door de Wkb verandert de rol van de gemeente tijdens het bouwproces.