Linda Horsthuis - Accountmanager bij PlanGarant
Een ‘lek’ in een gebouw betekent veel warmteverlies en dus hogere energiekosten. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen.
Linda Horsthuis

Blowerdoortest

Een luchtdichtheidstest of een blowerdoortest maakt inzichtelijk waar luchtlekkage plaatsvindt. Deze test kan zowel voor bestaande als nieuwe gebouwen en woonhuizen worden uitgevoerd.

Beschikbaar als:
  • Metingen & Keuringen

Een blowerdoortest in de praktijk

De duurzaamheid van gebouwen krijgt een steeds prominentere rol. Een ‘lek’ gebouw betekent veel warmteverlies en dus hoge(re) energiekosten. Ook kan er bij luchtlekkage ongewenste condensatie ontstaan. De luchtdichtheid van een constructie wordt dan ook steeds belangrijker.

Om dit aantoonbaar te maken, worden de metingen met een blowerdoortest uitgevoerd. Voor een goede meting is voldoende opleiding en parate kennis een absolute noodzaak. Hoe weet je nu of de meting betrouwbaar is? PlanGarant voert haar metingen geheel onafhankelijk uit. Je weet dus dat de luchtdichtheidsmeting op een juiste integere manier wordt uitgevoerd. Zijn er klachten over tocht en een onbehaaglijk klimaat? Met speciale rooksticks achterhalen wij alle lekkages.

PlanGarant past blowerdoormetingen toe in combinatie met thermografie en/of een rookproef.

Ervaringen van klanten:

Joop Jansen - Roosdom Nijhuis

Roosdom Tijhuis

"We zochten een praktische partij die samen met ons kan optrekken!"

Kom met ons in contact!

Meer weten over onze diensten?

Al even rondgekeken maar nog niet helemaal gevonden wat je zocht? Of je heb een vraag waar ik je bij kan helpen? Neem contact met mij op! 

Linda Horsthuis Accountmanager bij PlanGarant
Linda Horsthuis
Heb je interesse? Bel, mail of WhatsApp mij op:

PlanGarant trainingen: Introductie Wkb

Keuringen en metingen

Trainingen: Introductie Wkb

Op 1 januari 2024 is de nieuwe Wkb in werking getreden. De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit te verbeteren en introduceert onafhankelijke kwaliteitsborging. Door de Wkb verandert de rol van de gemeente tijdens het bouwproces.