We gebruiken cookies op deze website.

Henk Veldmans - Inspecteur kwaliteitsborging bij PlanGarant
Goede kwaliteitscontroles zijn noodzakelijk. Sommige 'fouten' zijn bij de oplevering niet meer op te lossen en moet je daarom eerder al hebben opgemerkt.
Henk Veldmans

Kwaliteitscontroles

Wanneer je zekerheid wilt hebben over een specifiek onderdeel van een bouwwerk, laat dan een kwaliteitscontrole door PlanGarant uitvoeren. De controle kan betrekking hebben op de vraagspecificatie, het ontwerp of de uitvoering. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers in de bouw maken gebruik van deze dienstverlening om discussies over moeilijke onderwerpen te voorkomen.

Beschikbaar als:
  • Metingen & Keuringen

Kwaliteitscontroles in de praktijk

Kwaliteitscontroles worden steeds vaker voorgeschreven in de huidige contractvormen tussen opdrachtgevers en aannemers. Deze contractvormen kennen namelijk veel verantwoordelijkheden toe aan de aannemer.

Vaak staat de opdrachtgever steeds meer op afstand. Desondanks is een goede kwaliteitscontrole noodzakelijk. Sommige fouten zijn bij de oplevering niet meer op te lossen of leveren tijdens het gebruik veel overlast op.

PlanGarant levert een audit op de kwaliteit bij alle soorten bouwprojecten. Wij leveren deze controle op goed gekozen strategische momenten. Op deze manier houden we de aannemer in zijn rol en voorkomen we tegelijkertijd dat er na de oplevering nog vervelende herstelwerkzaamheden moeten gebeuren.

Ervaringen van klanten:

Bas Verbunt - Willy Naessens

Willy Naessens

“Wij vinden het belangrijk om de veranderingen onder de Wkb in de praktijk te oefenen en niet op papier.” 

Kom met ons in contact!

Meer weten over onze metingen en keuringen?

We hebben ons uiterste best gedaan om een goed beeld te geven van de mogelijkheden binnen onze keuringen en metingen. Natuurlijk kunnen we ons voorstellen dat je na het lezen van alle informatie nog vragen hebt. Blijf hier vooral niet mee rondlopen, ik help je graag verder!

Huib van de Vrie Accountmanager bij PlanGarant
Huib van de Vrie
Heb je interesse? Bel, mail of WhatsApp mij op:

PlanGarant trainingen: Introductie Wkb

Keuringen en metingen

Trainingen: Introductie Wkb

Op 1 juli 2022 treedt de nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking. De Wkb heeft als doel de bouwkwaliteit te verbeteren en introduceert onafhankelijke kwaliteitsborging. Door de Wkb verandert de rol van de gemeente tijdens het bouwproces.